درواقع ترانشیپ بهمعنای ارسال محموله تجاری به یک مقصد میانی و انتقال مجدد آن به مقصد اصلی است. از این روش حملونقل بینالمللی هنگامی استفاده میشود که مسیر مستقیمی به مقصد وجود نداشته باشد یا بهدلایلی مانند تحریم حمل بار با محدودیت مواجه شود. امروزه از این شیوه برای دور زدن تحریمها نیز استفاده میشود.
اکنون شاید این سوال در ذهن برخی از افراد ایجاد شود که هدف از ترانشیپ کالا چیست؟ این روش حملونقل باعث عبور موفق از بسیاری از محدودیتها و ممنوعیتها در مسیر تجارت خواهد شد. درواقع هدف اصلی ترانشیپ تسهیل و تسریع فرآیند صادرات و واردات است و در هزینههای بازرگانان نیز صرفهجویی میکند. شاید با ترانشیپ کالا مسیر کمی طولانیتر شود؛ اما در مواقعی که هیچ چاره دیگری وجود ندارد؛ این روش بهترین گزینه محسوب میشود.
هنگامی که نیاز به تغییر وسیله حملونقل داشته باشید نیز میتوانید از شیوه ترانشیپ کالا استفاده کنید. در ترانشیپ، محمولهها با روشهای مختلف حمل و نقل دریایی بین المللی، حملونقل هوایی، زمینی و ترکیبی بین مقاصد جابهجا میشوند.
باتوجهبه عواملی مانند طولانیتر شدن مسیر در ترانشیپ کالا، تاخیر در این روش حملونقل بینالمللی موضوع عجیبی نیست. مطمئنا توقف در یک مقصد اولیه و انتقال بارها از یک وسیله به وسیله حملونقل دیگر به زمان بیشتری نیاز دارد. بهعنوانمثال، بارگیری یک محموله در یک بندر ممکن است یک هفته زمان ببرد. به همین دلیل توصیه میکنیم که استفاده از روش ترانشیپ فقط زمانی انجام شود که چاره و روش دیگری وجود نداشته باشد.